Přírodní střeva
Přírodní střeva mají jedinečné a ničím nenahraditelné vlastnosti, proto jsou v potravinářské výrobě výjimečným obalovým materiálem. Jejich přírodní charakter však podmiňuje i jejich potenciální chybovost. Naším cílem je minimalizovat přirozené defekty přírodních střev a v co největší míře využít jejich výhody, aby tak byly naplněny specifické požadavky našich zákazníků.


Naší klíčovou aktivitou je kalibrace vepřových střev.
V roce 1996 jsme v Prešově založili dceřinou společnost Natur·casings, spol. sr. o., specializovanou na zpracování přírodních střev (provoz je schválen pod veterinárním číslem SK 8 ES).
Zpracováváme materiály pocházející ze zemí EU, nařezané a čištěné našimi vlastními zaměstnanci přímo na jatkách. Takto pro zákazníky zajišťujeme vysoký kvalitativní standard.
Podle konkrétních požadavků našich odběratelů dodáváme střeva v různé specifikaci, délkách, balení, řásnění atd. Na objednávku zpracováváme i vedlejší komponenty vepřového traktu – konečnice, hrubá střeva, slepá střeva, žaludky a měchýře.
Skopové a hovězí vnitřnosti jsme vzhledem k jejich surovinové základně nuceni dovážet ze třetích zemí. Kvalita importovaných materiálů je systematicky kontrolována naším týmem supervizorů. Následně jsou střeva předmáčena, řásněna a balena podle požadavků klientů.
Skopová střeva
Použití, vzhled a chuť konečných výrobků staví stále skopová střeva na přední místo mezi používanými materiály. Skopová střeva jsou především určena k výrobě nejrůznějších druhů párků (vídeňské, debrecínské, holandské) a mají rovněž své nezastupitelné místo při výrobě širokého sortimentu dalších výrobků (vinná klobása, trampské cigáro, bílé klobásy).
Vepřová střeva
Vepřová střeva jsou určena k výrobě širokého sortimentu klobás (ostravská, papriková, domácí vepřová, grilovací), libových párků, vařených specialit jako jsou jitrnice a jelita, ale v poslední době si své místo našly při výrobě točeného salámu, kabanosu, polského salámu a dokonce i špekáčků.
na míru
Přírodní střeva mají jedinečné a ničím nenahraditelné vlastnosti, proto jsou v potravinářské výrobě výjimečným obalovým materiálem. Naším cílem je v co největší míře využít jejich výhody a minimalizovat přirozené defekty tak, aby byly naplněny všechny vaše specifické požadavky.
